Setmana de la prevenció à l’ABS Alfarrás-Almenar

setmana-alimentacio

El mes de novembre l’ABS Alfarràs-Almenar ha celebrat la setmana de la prevenció.

L’alimentació és un procés que ens acompanya al llarg de la vida. L’acte de menjar, a més de ser un procés nutritiu, te connotacions importants de convivència i és un element d’identificació cultural. A la llarga configura el comportament alimentari i pot repercutir en l’estat de salut de l’individu de manera positiva o negativa.

Es un eix prioritari en prevenció.

Aquest any à les escoles Pinyana de Alfarràs i Teresa Bergadà d’Alguaire s’ha portat a terme un projecte per millorar els hàbits alimentaris en la població escolar.

En aquesta etapa és freqüent consumir poca fruita, verdura, llegums i peix, aliments que formen part de la dieta mediterrània, considerada una de les més saludables del món. Així mateix, aquest baix consum pot anar acompanyat, de vegades, d’un consum elevat de dolços, llaminadures, begudes ensucrades i productes carnis processats, o de la supressió d’algun àpat.

Els tallers realitzats són:

  • Cicle infantil: El nen que només menjava espaguetis.
  • Cicle inicial: El nostre rellotge intern i l’alimentació.
  • Cicle mitjà: Joc de la veritat en alimentació. Els aliments processats.
  • Cicle superior: El sucre ocult dels aliments. Etiquetatge.
Advertisements
Aquesta entrada s'ha publicat en Alfarràs-Almenar, Atenció Primària i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s