Mapatge d’actius de salut a Cappont i Eixample

Les ABS de Cappont i Eixample han realitzat el primer mapatge d’actius de salut de la ciutat de Lleida

Els actius de salut són els recursos que proporcionen salut i benestar a les persones o els grups d’una comunitat. Persones, entorns, equipaments i/o activitats comunitàries poden ser actius.

Potenciar els actius en salut de la comunitat ajuda a fer més fàcils i accessibles les opcions sanes, orientades al benestar i al creixement i envelliment saludables.

El mapatge d’actius és un element fonamental en processos de salut comunitària. Aquesta iniciativa és un dels objectius marcats per a aquest any dins del procés comunitari.

Divendres 28 d’abril, professionals de l’EAP de Cappont van fer unes preguntes a les persones que van assistir a la trobada “Juguem al carrer” i es van identificar i localitzar els actius en un mapa fet amb cartó ploma. També es va preguntar als assistents què els agradava del barri de Cappont i què hi trobaven a faltar. Es tractava de fer una aproximació a la detecció de les necessitats del barri.

El dia 31 de maig, professionals d’infermeria i treball social, de l’ABS de l’EAP d’Eixample de Lleida, van estar al carrer per recollir els Actius en Salut.
Van fer un mapatge d’actius amb la participació dels vianants que van identificar persones, entorns, equipaments i activitats comunitàries presents en el territori que afavoreixen la salut i el benestar de les persones.

Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en Bordeta, Eixample, Salut Comunitària i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s