Cuidar el cuidador

S’anomena cuidador o cuidadora informal o no professional a aquell familiar o persona que atén de forma continuada a una persona en situació de dependència, convisqui amb ella o no, i amb la qual està vinculada afectivament.

S’entén per cuidador o cuidadora principal aquella persona que dedica una gran part del seu temps, mesurat en hores per dia, a tenir cura d’una persona dependent i que ha dut a terme les tasques pròpies de cuidadora almenys durant sis setmanes.

La responsabilitat de tenir cura d’una persona dependent pot ocasionar esgotament físic i emocional més o menys continuat. Per proporcionar a la persona amb dependència una atenció òptima és necessari que la persona cuidadora no professional mantingui el seu equilibri personal i rebi suport per desenvolupar la seva tasca en les millors condicions possibles.

Des des diferents Equips d’Atenció Primària de Lleida es promouen diverses actuacions adreçades al suport físic i/o emocional i de caràcter formatiu per atendre les necessitats de les persones cuidadores no professionals.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s