Activitat física

L’estil de vida físicament actiu (caminar, pujar i baixar escales, nedar, fer les tasques de casa, treballar l’hort…) es relaciona amb beneficis per a la salut, especialment per al cor.

La bona forma física pot allargar la vida i disminuir les malalties cròniques més freqüents. Els beneficis de l’exercici físic es manifesten a nivell físic, psicològic i social.

L’activitat física regular és bona per a totes les edats

Els Equips d’Atenció Primària de Lleida organitzen diferents activitats amb l’objectiu de disminuir el percentatge de població amb un estil de vida sedentari.

  • Programa PAFES: El Pla d’Activitat Física, Esport i Salut (PAFES) és un programa de promoció de la salut des de l’atenció primària mitjançant el consell i la prescripció d’activitat física.
  • Programa Caminem: Prescripció d’exercici físic a les ABS implicades amb la col·laboració d’un Llicenciat en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport.
  • Caminades periòdiques: Molts equips d’Atenció Primària organitzen, en col·laboració amb altres entitats, caminades periòdiques adreçades a la població general.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s