Programa Nereu

El programa Nereu és un projecte de prescripció d’exercici físic i alimentació saludable per a nens i joves amb sobrepès i/o sedentarisme i les seves famílies.

L’objectiu del programa Nereu és produir un canvi d’hàbits d’activitat física i alimentació saludables en nens, joves i les seves famílies.

Es tracta d’un programa avalat pel Departament de Salut de Lleida, INEFC (Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya), l’ICS (Institut Català de la Salut) i la Diputació de Lleida.

El programa va destinat a nens i joves de 8 a 14 anys i les seves famílies.

L’equip de pediatria (pediatra o professional d’infermeria) és l’encarregat d’inscriure el nen/a al programa.

Durant els 9 mesos del curs escolar, es treballa el binomi exercici físic-alimentació amb la família:

  • Intervenció nens/nenes: 3 dies a la setmana d’exercici supervisat que inclouen activitats d’educació per a la salut relacionades amb alimentació saludable i hàbits saludables-
  • Assessorament familiar: 1 dia a la setmana les famílies assisteixen a sessions, dinàmiques de grup o activitats d’impacte sobre exercici físic amb un LCAFE (Llicenciat en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport) i sobre alimentació amb un professional d’infermeria.

Quant a resultats importants, podem dir que els nens adquireixen la seva continuïtat de fer exercici en més del 70% i que l’assistència al programa és d’un 80-90% de les famílies (nens/es, pares, mares…). A més, obtenen una notable millora en la seva condició física, en la seva autonomia alimentària, què han i no han de menjar i sobretot milloren el seu grau d’autoestima, tan important a la seva edat.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s