Programa Nereu

El programa Nereu és un projecte de prescripció d’exercici físic i alimentació saludable per a nens i joves amb sobrepès i/o sedentarisme i les seves famílies.

L’objectiu del programa Nereu és produir un canvi d’hàbits d’activitat física i alimentació saludables en nens, joves i les seves famílies.

Es tracta d’un programa avalat pel Departament de Salut de Lleida, INEFC (Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya), l’ICS (Institut Català de la Salut) i la Diputació de Lleida.

El programa va destinat a nens i joves de 8 a 14 anys i les seves famílies.

L’equip de pediatria (pediatra o professional d’infermeria) és l’encarregat d’inscriure el nen/a al programa.

Durant els 9 mesos del curs escolar, es treballa el binomi exercici físic-alimentació amb la família:

  • Intervenció nens/nenes: 3 dies a la setmana d’exercici supervisat que inclouen activitats d’educació per a la salut relacionades amb alimentació saludable i hàbits saludables-
  • Assessorament familiar: 1 dia a la setmana les famílies assisteixen a sessions, dinàmiques de grup o activitats d’impacte sobre exercici físic amb un LCAFE (Llicenciat en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport) i sobre alimentació amb un professional d’infermeria.

Quant a resultats importants, podem dir que els nens adquireixen la seva continuïtat de fer exercici en més del 70% i que l’assistència al programa és d’un 80-90% de les famílies (nens/es, pares, mares…). A més, obtenen una notable millora en la seva condició física, en la seva autonomia alimentària, què han i no han de menjar i sobretot milloren el seu grau d’autoestima, tan important a la seva edat.

2 respostes a Programa Nereu

  1. Eva ha dit:

    Hola la pediatra de mi hija me hablado de vuestra asociación pork ami hija le iría muy bien pero necesitaría información y si a estas alturas de curso la puedo apuntar gracias

  2. Eva ha dit:

    Hola la pediatra de mi hija me hablado de vuestra asociación pork ami hija le iría muy bien pero necesitaría información y si a estas alturas de curso la puedo apuntar gracias
    Tambiem si se puede hacer en periodo de vacaciones del colegio

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s